HISTORIA

MUN-GO-Hyväntekeväisyysorganisaation taustaa ja historiaa

MUN-GO perustettiin Raumalla vuonna 2004 lääkäri Mikael Kivivuoren taholta Kannustusmusiikkiprojektiksi. Tavoitteena oli aluksi auttaa ja kannustaa ihmisiä optimistisella sanomalla ja antaa neuvoja ja voimaa parempaan elämään. Pikkuhiljaa mukaan tuli yhteiskunnallinen tiedostavuus ja siitä lähtien MUN-GO on pyrkinyt myös muuttamaan maailmaa paremmaksi ja reilummaksi kaikille.

16.9.2012 tapahtui herääminen maailmantilanteen vakavuuteen niin talouden, ympäristön kuin sotienkin suhteen ja MUN-GO lanseerasi Maailmanpelastusprojektin.
Vuoden 2014 alussa käynnistyi Hyväntekeminen Elämäntavaksi -kampanja, jonka yhteydessä MUN-GO viimeistään muuttui pelkästä musiikkiprojektista kunnon hyväntekeväisyysorganisaatioksi. Ryhdyimme tällöin yhteistyöhön usean raumalaisen hyväntekeväisyysyhdistyksen kanssa mm. Seurakunnan ja SPR:n kanssa.

HE-Kampanjasta syntyneen nosteen avulla aloitimme myös ruoka-avun, joka lähti aluksi pienimuotoisesta leipäjakelusta Raumalla. Ruoka-apu on nyt laajentunut niin paljon, että saamme ruokaa ja muuta ylijäämätarviketta jaettavaksi vähäosaisille ja puutteessa eläville mm. yhden erittäin suuren elintarvikeketjun edustajalta.

MUN-GO-organisaatiokin on pikkuhiljaa kasvanut yhden miehen projektista useamman ihmisen ydintiimiin ja useisiin kymmeniin vapaaehtoisiin auttajiin.
Toimintamme on huomattu myös ylemmällä taholla ja olemme saaneet mm. kaksi kansanedustajaa suosittelemaan MUN-GOa ja projektejamme.

– Seuraava vaihe on Suomenpelastusprojektin lanseeraus, joka on Maailmanpelastuprojektin osa, mutta Suomen haasteisiin yksilöitynä.
Samalla pyrimme laajentamaan Hyväntekeminen Elämäntavaksi -hanketta ja Ruoka-apuamme koko Suomeen.

Olet tervetullut mukaan jatkamaan MUN-GOn tarinaa!
Auttajille on aina tarve ja MUN-GOssa pääset tekemään juuri sitä. :)

 

Tässä tiivistelmä siitä, mitä saimme aikaiseksi viime vuonna:

MUN-GO – TOIMINTAKERTOMUS VUOSI 2013

MUN-GOn Maailmanpelastusprojektihan alkoi jo syksyllä 2012, ja vuoden 2013 alkuvuosi meni sinisilmäisesti odotellessamme siitä tehdyn lehtijutun julkaisua. Pikkuhiljaa alkoi käydä ilmi, että jo syyskuussa tehdyn uutisen julkaisun viivästyminen ei ole mikään vahinko, vaan ensimmäinen kosketuksemme valtamedian sensuuriin. Toimittaja ei todennäköisesti uskaltanut käsitellä niin vakavia aiheita mistä kerroimme, vaan toivoi meidän varmaan luovuttavan pelaamalla aikaa. Mutta mehän emme luovuta! :) Helmikuussa otimme yhteyttä aiemmin tuntemaamme luotettavaan musiikkitoimittajaan ja saimme kompromissina supistetun ja pääosin musiikkipuoleen keskittyvän jutun julkaistua.

Suuret odotukset lehtijutun voimasta saada Maailmanpelastusprojektiimme kymmeniä tai jopa satoja vapaaehtoisia tekijöitä vaihtuivat pettymykseksi. Koska emme päässeet kertomaan syitä ja todisteita Suomea uhkaavista asioista, ihmisetkään eivät tajunneet, että heidän kannattaisi ehdottomasti lähteä toimintaamme mukaan jo oman etunsakin takia. Paineet ja vastuu maailman ja Suomen pelastamiseksi kävivät ylivoimaisiksi suhteessa voimavaroihin ja tulevaisuuden näkymiin, joten luovuus tyrehtyi ja Maailmanpelastusprojekti ajautui vaikeaan syväkyntövaiheeseen.

 

Lehtijutusta seurasi onneksi sentään yksi yhteydenotto, kaukaiselta sukulaiselta joka halusi auttaa. Sukulainen työskenteli musiikkialalla ja ideariihi Helsingissä antoi paljon ideoita projektin eteenpäin viemiseksi. Suunnitteilla oli muodostaa maailmaa pelastavien muusikoiden yhteistyöverkosto, mihin liittyisi kokoelmalevyjä, keikkakiertueita ja yhteismarkkinointia. Lisäksi suunnitelmissa oli MUN-GOn nettisivujen teko, musiikkivideoiden ja infodokumenttien kuvaaminen, toiminnan laajentamista muihin maihin ja muille kielille. Tekijöiden puutteen takia (silloin vain 2 kpl) päätimme kuitenkin laittaa kaikki energiat ja voimavarat toistaiseksi ydinosaamiseemme eli musiikintekoon. (Nämä suunnitelmat on tarkoitus toteuttaa vihdoin vuoden 2014 aikana)

 

 Biisejä alkoi taas syntyä tukuttain, ja hittitehdas sylki ulos toinen toistaan parempia kappaleita. Vaihdoimme myös kielen englannista suomeen, sillä ajattelimme, että laulujemme sanoma on näin helpompi ymmärtää. Valloitamme siis ensiksi Suomen ja sitten koko maailman! :) Tajusimme myös viihteen ja huumorin mahdollisuudet hyvien asioiden ajamisessa: Esimerkkinä tästä ”Tänä Yönä Pannaan” on edelleen kuunnelluin kappaleemme! :D

 

Saimme MUN-Goon mukaan loistavia uusia laulajia pitkin vuotta, joiden ansiosta musiikkituotannon laatu otti taas askeleen eteenpäin. Toukokuussa Juulia Suomalainen tuli mukaan MUN-Gon peruskannustusmusiikkityyliä edustavalla kappaleella ”Ole ylpee itsestäs”. Seuraavana pulmaksi tuli rahanpuute. Kerätyt säästöt oli syöty ja kaikki apurahahakemuksemme oli yksi toisensa jälkeen hylätty ilman perusteluja, joten ei auttanut kuin mennä palkallisiin töihin. Omatunto harasi vastaan, mutta syötävä oli ja kaikki ylimääräinen tulo laitetaan kuitenkin aina MUN-GOn toiminnan pyörittämiseksi, joten projektin tauottaminen oli kai jossain määrin moraalisesti perusteltavissa. :)

 

 Projektimme ja musiikkituotantomme eteni koko ajan maailmantilannetta seuraamalla. Tiedossa oli, että, jos sota Syyriassa puhkeaa, se voi eskaloitua jopa suurvaltojen väliseksi sodaksi, jolloin myös Suomella olisi Venäjän naapurina riski joutua jalkoihin. Valtamedia ei tietenkään kertonut kansalaisille karmeasta tilanteesta, ja tällöin myös maailmanlaajuisen maailmansotaa ehkäisevän rauhanliikkeemme rekrytointiin ei annettu mitään mahdollisuuksia. ”P**keleen Obama!” oli yleisin ajatus lukiessamme epätoivoisina ja voimattomina vaihtoehtomedioissa ilmitulleita sotanälkäisen USA:n hyökkäysten aloitusaikatauluja, tapoja ja niihin pyrkiviä lavastusyrityksiä. ”Miksi näillä suurvalloilla on aina niin kauhea kiire aloittaa sotia, eikö ne vois ottaa huomioon vähän meidän pienen rauhanprojektimme aikatauluja?” :D

 

 Koko ajan teimme kuitenkin uusia loistavia kappaleita ja kesän 2013 lopulla kuvasimme Raumalla myös musiikkivideon Excuse For The War eli Sodan Tekosyy. Mukaan saatiin loistavia näyttelijöitä, kuvauksissa oli hyvä henki ja videon huumori tulee takuulla houkuttelemaan katsojia. Videolla pääosassa oli Milla-Riitta Sihvonen ja muissa rooleissa nähtiin Jarno Kovanen, Kimmo Saarikko, Antti Aikko, Santeri Kari ja Mikael Kivivuori. Kuvauksen hoisi tuttuun tapaan AaVeKellarin Mikko Lehtonen. Osa kohtauksista jouduttiin kuvaamaan improvisoiden näyttelijöiden puutteen takia. Sitä ihmettelemme vieläkin, ettemme löytäneet Facebookista yhtään vapaaehtoista näyttelijää videolle näyttämään tissejä maailmanrauhan puolesta… :) Videomme tarkoitus on valmistuttuaan estää lavastuksilla ja valheellisilla väittämillä aloitetut sodat, millainen oli esimerkiksi Talvisotammekin Mainilan laukauksineen. Hauska sattuma oli, että valitsimme musiikkivideolle tekosyyksi ”Kemialliset aseet” ennen kuin Syyriassa tapahtui lavastetuksi epäilty kemiallisten aseiden isku. :)

 

 Syyskuussa teimme hetkittäisen comebackin englanninkieleen, kun MUN-GO osallistui Euroviisukarsintoihin. Voitto Suomessa takaisi mahdollisuuden kertoa todellisesta maailman tilanteesta 100 miljoonalle ihmiselle Eurovision 2014 -finaaleissa. Kappaleen nimi oli ”Save The World” ja se oli ensimmäinen MUN-GOn ammattilaistuotanto. Studiossa tuottaja Tarmo Keränen teki kovaa jälkeä ja laulajat Juulia Suomalainen ja Erik Suominen täydensivät biisin huippusuorituksillaan.

 

 Loppuvuodesta 2014 saimme lopulta valmiiksi yli vuoden valmisteilla olleen suurproduktion eli MUN-GOn omat nettisivut. Sivuillamme olevaa tietopakettia on kehuttu kattavuudestaan ja ymmärrettävyydestään jopa ylisanoilla ”Paras markkinoilla oleva esitys maailman tilanteesta”. Tästä tietenkin innostuneena otimme yhteyttä lehdistöön, sillä kuvittelimme pitävien lähdeviitteiden ja Suomen tulevaisuuden kannalta erittäin tärkeiden uutistemme johtavan laajaan julkaisusarjaan. Paskan marjat! Yksikään media ei edes vastannut yhteydenottoihimme, poislukien Taloussanomien toimittaja, vuoden journalistiksi 2012 valittu Jan Hurri. Silti sielläkin päätoimittaja päätyi torppaamaan jutun.

 

 Valoa tunnelin päähän sensuurin vastaisessa taistelussa saatiin, kun raumalaisen sanomalehti Länsi-Suomen päätoimittaja lupasi MUN-GOn Kivivuorelle paikan kolumnistina. Kolumnisarja valtamediassa vaietuista aiheista kuten mm. Suomen ja maailman todellisesta tilanteesta, Suomen selviytymiskeinoista, suomalaisesta korruptiosta, politiikan todellisista vallankäyttäjistä, talousjärjestelmämme kansan enemmistöä ryöstävästä mallista ja tietenkin suomalaisen valtamedian sensuurista ja sen seurauksista on parhaillaan tekeillä. Kolumnit alkavat ilmestyä vuoden 2014 puolella ja ne ovat erittäin tärkeä askel vaarallisen suomalaisen sensuurin paljastamisessa. Itsenäisyyspäivän aattona otimme kantaa myös suomalaisen politiikan korruption poistamiseksi humoristisella, mutta tarkkanäköisellä, kappaleella ”Poliitikkojen Vaihtopäivät”. Laulussa sisäänmarssinsa Irwin Goodmanin ja Martti ”Huuhaa” Innasen jalanjäljissä teki Sami Lindfors ja musiikkivideo siitä on jo suunnitteilla.

 

 Joulukuussa tapahtui vielä erittäin tärkeä hetki MUN-Gon historiassa. Projektinvetäjä Mikael Kivivuori oli Rauman Seudun Luonnonystävien pikkujouluissa kertomassa MUN-Gosta yhteistyökuvioiden merkeissä, jolloin päähän tuli loisto-oivallus. Miettiessämme miten auttaa yksittäistä hyvätekeväisyysyhdistystä, tajusimme, että kaikilla vastaavilla organisaatioilla on sama ongelma: liian vähän tekijöitä ja vanheneva tekijäporukka. MUN-Gon ydinajatushan on se, että kaikki maailman ihmiset ottaisivat hyväntekemisen elämäntavakseen, joten tässähän meillä on hyvä tilaisuus toteuttaa se ja samalla auttaa jo olemassaolevia hyviä yhdistyksiä ja organisaatioita. Tästä palaverista syntyi siis ”Hyväntekeminen Elämäntavaksi” -hanke, joka aloitetaan pilottiprojektina Raumalla vuoden 2014 alussa ja sen jälkeen pyritään levittämään kaikkialle ympäri Suomea.

Tule siis mukaan tekemään hyvää MUN-Gon kanssa, se tekee hyvää myös Sinulle itsellesi! :)

Olemme kiitollisia kaikille Teille meitä tukeneille ja tärkeää sanomaamme eteenpäin levittäneille kanssaihmisille! Ilman teidän apuanne ja kiinnostustamme emme olisi jaksaneet taistella todennäköisyyksiä vastaan tai olisi saavuttaneet jo yli 5000 musiikkikappaleittemme kuuntelukertaa. :) Tästä on hyvä jatkaa.

 

 Loistavaa Tekemisen Vuotta 2014!

 Toivottaa MUN-GO-Tiimi