BIISIT

 

musik2

MUN-GOn MUSIIKKIA VOIT KUUNNELLA ILMAISEKSI OSOITTEESTA:

WWW.MIKSERI.NET/MUN-GO


KAPPALEIDEN SANOITUKSET LÖYDÄT SOITTOLAATIKON KOHDASTA ”SANAT”

 


KAPPALEET

TÄÄ KESÄ
SAVE THE WORLD
TEKEE HYVÄÄ!
OHJEET MAAILMAN PELASTAMISEKSI
TÄNÄ YÖNÄ PANNAAN
MIKÄ ON MUN-GO?
THE LEGACY
RASKAAT TYÖT, RASKAAT HUVIT
JOKAINEN ON TÄRKEÄ
OLE YLPEE ITSESTÄS
EI KETÄÄN VASTAAN
RAKKAUDEN VOIMA
POLIITIKKOJEN VAIHTOPÄIVÄT
ENSIMMÄINEN JOULU
MÄ HALUUN MUUTTAA MAAILMAA
HAAVEET TÄYTYY TOTEUTTAA
DAVID HASSELHOFF
NYT ON KIIRE!
LIIAN PAKSUA

EXCUSE FOR THE WAR
Jokaiselle sodalle täytyy löytyä tekosyy, että se voidaan aloittaa. Niin Mainilan laukaukset kuin Saddamin ydinaseet ovat tätä samaa skeidaa, jota meille syötetään ja jolla saadaan kansainvälisen yhteisön hyväksyntä asialle kuin asialle kritiikittömästi.

IT\’S A LONG HARD ROAD
Biisi, joka kertoo elämän vaikeudesta ja haaveiden toteuttamisen tuskaisuudesta. Tie on pitkä jos yksin taivaltaa, mutta raskainta on kun ei tiedä viekö se ikinä perille. Biisi on tarkoitettu kaikille niille, jotka taistelee tuulimyllyjä vastaan, vaikka mulkut lannistaa ja kukaan ei auta. Jos ei muuten, niin vittuillaksemme voitetaan tää taistelu!!! .
” It’s a long hard road, if you make it on your own. But you can make it for sure, I know, and you know it too!”

LITTLE BOY
Tarina pikkupojasta, joka joutui kasvamaan ilman isää. Miten selviytyä raa-assa maailmassa, kun ei ole tukea eikä turvaa, saati miehen mallia.

LOVE WILL NEVER END
Vähenevät luonnonvarat ja kasvava kulutus on kestämätön yhtälö. Jos haluamme välttää sodat öljystä, kaasusta, vedestä, ruoasta, metalleista ja muista raaka-aineista, meidän pitää oppia uudenlainen yksinkertaisempi elämäntyyli, jossa onnellisuus tulee muista kuin materiaalisista asioista. Säästäkäämme siis luontoa ja kuluttakaamme ainoaa luonnonvaraa, mikä ei lopu koskaan: Rakkautta.

MONEY, MONEY, MONEY
Raha on syynä lähes jokaiseen tekoomme, ainakin välillisesti. Päivittäinen rahanpuute on pientä sen rinnalla, kuinka ratkaiseva on rahan rooli yhteiskunnan rappeutumisessa ja sotien aloittamisessa. Hyvästä rengistä on tullut huono isäntä. Toivottavasti tämän biisin jälkeen sinussa herää halu ottaa selvää, miten raha kontrolloi meitä näkymättömillä langoillaan. Pystyt vaikuttamaan asioihin, jos haluat!

ONE CHANCE
MUN-GOn ensimmäinen valmis biisi, vuodelta 2007. Kertoo näytönpaikan tarpeesta ja sen odottamisen tuskasta. Menestyminen niin urheilussa kuin elämässä ei aina ole itsestä kiinni, niin paljon riippuu tuurista. Vaikka olisit kuinka hyvä, siitä ei ole mitään hyötyä, jos et saa edes mahdollisuutta näyttää taitojasi. Ja tuuriin ei pysty itse vaikuttamaan. Tästä paskamaisesta faktasta huolimatta ainoa mahdollisuutemme on taistella läpi helvetintulien ja tehdä töitä enemmän ja kovempaa kuin kukaan muu ja ehkä joku päivä vielä kova työmme palkitaan.

OPEN YOUR EYES
MUN-GOn ensimmäinen maailmanrauhaa ajava biisi. Käy toki moneen muuhunkin tarkoitukseen, silmäthän meillä on ummessa kaikilla, enemmän tai vähemmän.
AVAA SILMÄSI!
Todellisuus ei ole välttämättä kivaa, mutta joskus se on pakko kohdata, muuten moni kärsii toimettomuutemme takia. HUOMAA KUINKA MEITÄ VEDÄTETÄÄN! Totuus löytyy usein vasta valtamedian ulkopuolelta.

RASKAAT TYÖT, RASKAAT HUVIT
Työ on työtä, on kyseessä sitten fyysinen tai henkinen työ. Kukaan ei tule raskaan työn raatajalle sanomaan, miten tämän pitäisi rentoutua.

THE LEGACY
Oletko koskaan miettinyt, mitä jätät jälkeesi poistuessasi täältä planeetalta? Kuka tai ketkä perivät sinun tekojesi jäljet ja tekemättäjättämisesi? Jos et ole aiemmin miettinyt asiaa, tämän biisin aikana on mahdollisuus siihen. Mikä on sinun perintösi?

WHO LIVES BY THE SWORD…
Joskus on oikeutettua käyttää voimaa puolustaessaan itseään tai lähimmäisiään. Monesti niillä, joilla on voimaa ja valtaa, kynnys väkivallan käyttämiseen tuntuu olevan erittäin matala. On kyseessä sitten ihminen tai valtio, kukaan ei katso loputtomiin tällaista raukkamaista käytöstä. Jos ei äiti ole opettanut, niin elämä tulee sen tekemään: Kuka miekkaan tarttuu, se miekkaan hukkuu.
HUOM! Biisistä ei ole valmiina vasta kuin kertosäe, sävellysapua kaivataan!

 

KESKENERÄISIÄ/ÄÄNITTÄMÄTTÖMIÄ BIISEJÄ/BIISI-IDEOITA:

ACTION SPEAKS LOUDER THAN WORDS
Oletko kyllästynyt poliitikkojen tyhjiin lupauksiin? Oletko kyllästynyt valehteluun ja kusetuksiin paremmasta elämästä? Oletko kyllästynyt bändeihin jotka saavat sinut hetkeksi luulemaan itseäsi maailman kuninkaaksi ja kun palaat kotiin, huomaat että asiat ovat yhtä huonosti kuin ennenkin. MUN-GOn tavoitteena on luoda biisejä, jotka opettavat ihmisille toimintamalleja, joilla pystyy itsensä hilaamaan ylös paskasta sen jälkeenkin kun biisi on jo loppunut. Kusetus loppuu NYT!
“I Want Action, I want Action!!!”

AGE IS AN ATTITUDE
Jos jostain syystä joutuu elämään elämäänsä poikkeuksellisessa aikajärjestyksessä, huomaa miten ikärasistinen paikka tämä maa on. Pätevälle ihmiselle ei anneta edes mahdollisuutta jos ei kuulu tiettyyn määriteltyyn ikämuottiin. Uuden elämän aloittaminen tehdään yhteiskunnan taholta lähes mahdottomaksi, jos sitä vanhempana yrittää. Ikä ei ole numero, se on asenne ja elämäntilanne. Yksilöiden väliset erot ovat niin huimia, että näin vahva ikäsyrjintä vaatii myös vahvan biiisin sitä vastustaakseen.
“Age is an attitude, if you disagree, you can kiss my ass!!!”

ATTITUDE
Niin moni asia elämässä ei ole omissa käsissä. Vaikka kuinka olisi kuinka hyvä ihminen ja yrittänyt aina ahkerasti kaikkensa, voi silti joutua elämässään erittäin pahaan jamaan. Yhteen asiaan pystymme kuitenkin itse vaikuttamaan ja se on ASENNE. Sitä vaikeampaa on uskoa itseensä ja saada asioita aikaiseksi, mitä enemmän elämä on päähänpotkinut ja tehnyt pysyvää vauriota. Mutta tästä huolimatta kannattaa tiedostaa, että oikea ja kova asenne voi viedä kenet tahansa minne tahansa.

BE PROUD OF WHAT YOU ARE
Maailmassa, jossa täydellisen näköistä ihmistä näkyy TV:stä joka päivä, ei omana itsenä oleminen tunnu riittävän. Ulkonäköpaineita riittää, menestystä odotetaan joka sektorilta ja tärkein elämässä jää tajuamatta. Turhaa häpeää vastaan kuuluu taistella ja elää täysillä ollaan sitten millaisia tahansa. Kun hyväksyy itsensä, on aivan sama mitä muut sanovat.
“Be proud of what you are, no matter what they say. Be proud of how you look, and don’t give up – Ever again!!!”

CHANGE YOUR LIFE – WITH MUN-GO!
Tee onnellisuustesti ja vastaa kysymykseen oletko onnellinen? Jos vastaus on ei, ei ole mitään järkeä jatkaa samalla linjalla. Muuta elämäsi ja aloita muutos NYT! MUN-GO pyrkii tarjoamaan paljon työkaluja laajaan ja pysyvään elämänmuutokseen.
“ARE YOUUU HAPPY??? Simple question, and if the answer’s no, you gotta change your life!

DESTINATION UNKNOWN
Joskus tulevaisuudesta ei tiedä mitään, edessä on vain pimeä tie. Menneisyys on mennyt päin helvettiä, joten on pakko vaihtaa paikkakuntaa. Kun pelko tulevasta ja epävarmuus omasta pärjäämisestä rassaavat, on vain pakko uskoa:
“Whatever future holds, I can hold my own.”

DIAMOND IN THE ROUGH
Menestyneet ihmiset ovat varmaan tämän jo huomanneet: kun aloitat uraasi, kukaan ei ole sinusta kiinnostunut, mutta kun lyöt läpi, yhtäkkiä löytyykin selkääntaputtajia ja tuhansia kavereita. Harvoin ihmisen taitotaso nousee yhdessä yössä moninkertaiseksi, on kyse vain siitä, että milloin potentiaalimme huomataan. Maailmassa on niin paljon huippulahjakkaita ihmisiä joiden kykyjä ei nähdä eli hiomattomia timantteja ja taas toisaalta niin paljon glitterillä päällystetty paskaa on nostettu jalustalle, että ihmisten sokeus ja tyhmyys oikein kummastuttaa. “Can’t you see? – The Diamond in the Rough!!!”

DON’T GIVE UP!
Älä luovuta, perkele, älä koskaan luovuta! Jos tälläista haluat kuulla, niin tätä tämä biisi tarjoaa. Yksinkertainen muutaman soinnun biisi, jossa asia runtataan niin syvälle kuulijan kalloon, ettei pieneen hetkeen tule mieleenkään luovuttaa.
“Don’t give up, don’t give up, don’t you fuckin’ give up!”

FIGHTING ‘TIL THE END
Tarina nuorista rakastavaisista ja heidän kohtaamistaan ongelmista elämän poluilla. Elämän kesto on rajattu ja vastoinkäymiset tuntuvat ylitsepääsemättömiltä, mutta yhdessä me taistellaan ainakin loppuun asti.

FULL LIFE ‘TIL I DIE
Kun joudut monta vuotta elämään kuin vankilassa ja olet täysin onneton koko ajan, silloin tämä biisi voi iskeä kunnolla! Suurin osa meistä elää puolta elämää täyden elämän sijaan. Meissä elää harhaluulo, ettemme ansaitse parempaa, tai että on väärin ja itsekästä tavoitella omaa onnellisuuttaan. “Ou, no noo nou, You deserve it all!!! Full life ’til I die! Full life ’til I die!

GET OUT OF YOUR CLOSET
Empiiriset tutkimukset osoittavat, että ihminen on onneton silloin, kun ei saa olla sellainen mitä haluaisi olla, vaan joutuu esittämään roolia. Ei ole myöskään yhdentekevää mitä tekee työkseen ja viha työtä kohti purkautuu jossain vaiheessa syyttömiin, ennemmin tai myöhemmin. Valheessa eläminen on raskasta ja kuluttavaa, mutta kaikkein pahinta on jos joutuu valehtelemaan itselleen. Get out of your closet!
“You’re happy when you do, what you wanna do. You’re happy when are, what you really are. You can do everything with your own life, if you don’t harm others, everything’s fine!”

GOT TO BELIEVE (IN YOUR DREAMS)
Kun elämä on masentavaa synkkyyttä, ovat unelmamme ainoa tie ulos. Joskus tilanteet paranevat helposti, mutta joskus ei ole muuta mahdollisuutta kuin hypätä tuntemattomaan ja uskoa sokeasti unelmiemme toteutumiseen. Kun kukaan muu ei usko, on meidän pakko.

IT’S GONNA BE ALRIGHT!
Usko siihen, että asiat kääntyvät aina parhain päin, auttaisi älyttömästi elämässä. Olisi niin paljon helpompaa tarttua uusiin haasteisiin ja selviäisi ongelmatilanteissakin rauhallisena. Valitettavasti suomalainen kansa on joutunut sorretuksi niin monet vuosisadat, että tällainen usko on monesti kadonnut geeneistäkin. Harvalle on suotu onni saada usko korkeampaan välittävään voimaan tai edes viisaiden vanhempien kasvatukseen. Silloin täytyy asia opetella itse!
“It’s gonna be, gonna be, gonna be alright!”

MY OWN WAY
Jokainen on loppupeleissä vastuussa omasta elämästään. Tämä olisi hyvä muistaa silloinkin, kun vanhemmat tai suuret instituutiot pakottavat tekemään päätöksiä, jotka yksilö tietää olevan tuhoisia omalle elämälleen. Joskus (ja oikeastaan useimmiten oman tien kulkeminen on kaikkein rankin vaihtoehto, mutta se kannattaa, sillä oma tie on ainoa mikä vie sinne minne sinä itse haluat mennä!
“It’s my own way and no-one else will tell me how I live”

OUT OF THE DARKNESS (OUT OF THE CELLAR)
Masennusta vastaan hyökkäävä biisi. Lähde ulos saman tien, kun pääkoppaa alkaa ympäröimään pimeys. Lähde kohti valoa niin symbolisesti kuin konkreettisestikin. Masennukselle ei saa antaa valtaa vaan pitää taistella ettei se leviä ja häätää se pois lopullisesti. Ja jos kyykit kotonasi odottamassa, että onnenpotku tulee hakemaan sinut kotoa, on parempi kuulla totuus nyt: ei se tule. Sinun täytyy itse lähteä maailmalle onneasi hakemaan!
“Out of the darkness and into the light! Out of the cellar and into the world! – I’m gonna break out!”

SAVED BY EVERYDAY
Arki voi tuntua tylsältä ja inhottavalta, ja sitä se usein onkin. Mutta kääntöpuolena parempaa pelastajaa ei löydykään elämän vaikeuksissa kuin arjen rutiinit. Kun jaksaa nousta ylös pesemään hampaat, keittämään puuron, leikkaamaan nurmikon tai vaikkapa kuskaamaan lapsia, ei murheisiin ehdi hukkua. Ja edes pienen asian aikaansaaminen luo ihmiselle uskoa seuraavankin asian järjestymisestä. Raskas arki voi harmittaa, mutta – Arki pelastaa!
“Everyday routines, everyday life. So fucking boring, but can save your life. Saved by everyday!”

 U  R  NOT THE ONLY ONE
Vertaistuki on älyttömän tärkeää vaikeista asioista selviytyessä. Jokainen ajattelee aina olevansa ainut ihminen maailmassa, jolla on tietynlaisia ongelmia. Mutta kappas kummaa, niitä muita kohtalotovereita on maailmassa pilvin pimein. Sinun pitää vain löytää heidät ja saat apua ongelmiisi!
“You are not the only one, there is always someone else, who can help!”

WORKER’S PART
Työläisen osa ei ole helppo. Vaikka kuinka tekee töitä aamusta iltaan ja illasta aamuun, silti ei meinaa saada laskuja maksetuksi. Yhteiskunnan ammattien jako on edelleenkin vahvasti perinnöllinen, eikä rehellisellä työnteolla näytä pystyvän asemaansa muuttamaan. Selkää särkee ja duuni vituttaa. Tätäkö rääkkiä pitäisi jaksaa seitsemänkymppiseksi?

YOU AIN’T SO BAD
Biisi kaikille, jota perfektionismi haittaa. Kun mikään ei riitä, ja kaikki mitä teet tuntuu riittämättömältä. Itsemurhia eivät yleensä tee ne joilla on asiat kaikkein huonoiten, vaan ne jotka eivät ole pystyneet jostain mahdollisesti itsestä riippumattomasta syystä täyttämään tavoitteitaan. Opettele näkemään hyvät puolesi, vaikket täydellinen olekaan.
“Open your eyes: You ain’t so bad, you ain’t so bad!!!”

YOU CAN DO IT
Biisi, joka idealtaan sisältyy jo muutenkin lähes jokaiseen MUN-GO-biisiin. Pelkkä ajatus siitä, että pystymme tekemään sen mitä haluamme, saa meidät jo puoliväliin onnistumista. Tätä emme kuule koskaan liikaa, varsinkaan Suomessa. Sisimmässäsi tiedät sen itsekin, mutta joskus se tarvitsee kuulla muilta:
” You can do it, You can do it, Trust yourself!”

 BIISI-IDEOITA LÖYTYY SADOITTAIN, ENÄÄ KAIVATAAN HYVIÄ MUUSIKKOJA AUTTAMAAN TOTEUTUKSESSA! :)